Jeśli chcesz zagęścić farsz do pierogów z serem, możesz wykonać kilka prostych czynności. Pierwszym krokiem jest wymieszanie składników. Następnie musisz dodać trochę wody, a potem trochę mąki. Następnie musisz pozwolić, by całość gotowała się przez jakiś czas. Po ugotowaniu musisz dodać do nich trochę sera.
Brokuły
Dumplings są pyszne i mogą być jedzone same lub nadziewane warzywami dla uzyskania dodatkowego smaku. Są łatwe do przygotowania i stanowią wygodny sposób na przyrządzenie domowego posiłku bez wychodzenia z domu. W każdej chwili możesz mieć ich w kuchni kilkadziesiąt. Można je również dobrze zamrozić, więc możesz je przygotować z wyprzedzeniem i odgrzać później bez kłopotu.
Jeśli masz ochotę na coś więcej, możesz nawet spróbować swoich sił w przygotowaniu domowej wersji jednego z najpopularniejszych dań z chińskiej restauracji na wynos. Ten przepis zaspokoi Twój apetyt bez dodatkowych kalorii i tłuszczu.
Będziesz potrzebował trochę mielonej wieprzowiny, skrobi kukurydzianej i wody, żeby zacząć pracę. Najlepiej użyć małego wałka do ciasta. Kiedy już uformujesz z masy kulki, będziesz mógł rozwałkować resztę ciasta na niewielki krążek.
Tłuczone placki ziemniaczane
Dumplingi mają zazwyczaj kształt kieszonki z ciasta, którą wypełnia się różnymi składnikami. Nadzienie może być słodkie lub pikantne. Ciasto robi się z pszenicy lub mąki i gotuje się je na wiele sposobów. Pierogi mogą być gotowane, smażone lub pieczone.
Większość pierogów jest wypełniona mięsem lub warzywami. Najczęstsze nadzienie to krewetki, kurczak i wieprzowina. Innym nadzieniem mogą być owoce, orzechy i nasiona. Zazwyczaj nadzienie jest przyprawiane aromatami i solą.
Pierwszym krokiem w robieniu domowych pierogów jest przygotowanie zawinięcia. Zawijak powinien mieć co najmniej trzy cale średnicy. Powinien być pofałdowany od środka i złożony w kształt półksiężyca. Brzegi powinny być nieco cieńsze niż środek.
Następnie zagnieć ciasto. Wyrabianie powinno trwać około 10-12 minut. Kiedy ciasto zostanie już zagniecione, należy je przykryć folią. Należy to zrobić jak najszybciej.
Pelmeni
Pelmeni to tradycyjne rosyjskie danie, które jest pierogiem z mięsem. Składa się z mielonego mięsa, przypraw i cebuli. Zazwyczaj podaje się je z kwaśną śmietaną. Możesz je zrobić samemu lub w specjalnej foremce.
Pelmeni są powszechnie spożywane w miesiącach zimowych. Mogą być pieczone, smażone lub gotowane. Możesz wybierać spośród wielu różnych nadzień. Najpopularniejsze są marchew, seler i groszek. Możesz też eksperymentować z innymi warzywami.
Pelmeni są tradycyjnie podawane z kwaśną śmietaną i octem. Możesz użyć różnych ziół i przypraw, aby doprawić swoje nadzienie. Możesz też dodać trochę sera.
Jeśli planujesz ugotować dużą partię pelmeni, możesz je zamrozić. Po zamrożeniu ciasto można przełożyć do torebki do zamrażania. Gotowanie z mrożonki nie wymaga prawie żadnego dodatkowego czasu. Jeśli zostanie Ci trochę resztek, łatwo je przełożyć na folię, podgrzać i delektować się nimi.
Roux
Roux to sos, mieszanina mąki i tłuszczu, która może być używana do zagęszczania zup i innych potraw. Istnieje wiele różnych rodzajów zasmażki, ale najbardziej powszechna jest zasmażka blond. Ma ona jasnozłoty kolor i jest lekko orzechowa.
Zasmażkę robi się przez połączenie mąki i tłuszczu. Ilość zasmażki, którą musisz dodać, będzie zależała od grubości przygotowywanego sosu. Do odmierzania możesz użyć wagi kuchennej lub łyżek pomiarowych.
Zasmażka jest bardzo łatwa do zrobienia. Możesz ją zrobić na kuchence lub w osobnym naczyniu. Po dodaniu do płynu zasmażka szybko zgęstnieje. Zasmażkę możesz przechowywać w lodówce, aby mieć ją gotową, kiedy będziesz jej potrzebować.
Smak zasmażki zależy od rodzaju mąki i tłuszczu, których użyjesz. Biała zasmażka będzie lepsza do sosów na bazie mleka. Możesz też dodać do zasmażki zioła lub przyprawy.
.